Bananowe pancakes



Cześć, lubisz pancakes ? Ja tak, dlatego dzisiaj zaprezentuję Ci ich kolejną wersję. Mam nadzieję, że te również przypadną Ci do gustu. Daj znać co o nich myślisz. 😀

Placuszki bananowe około 20 sztuk:

*55 g mąki jaglanej,

*1 łyżeczka kakao,

*2 banany,

*1 jajko,

*100 ml mleka migdałowego,

*3 łyżki 80g porzeczek czerwonych,

*1 łyżka erytrytolu,

*1 łyżeczka proszku do pieczenia,

*2 łyżki oleju rzepakowego + olej do smażenia.




1. Wszystkie powyższe składniki umieść w jednym naczyniu i zblenduj.

2. Smaż na rozgrzanej patelni.

3. Proponuję  podawać z kremem owocowym.

Tym razem z krem z czerwonych porzeczek i mango:

*2 łyżki (około 50 g)  porzeczek czerwonych,

*pół mango,

*3 łyżki jogurtu naturalnego,

*1 łyżka erytrytolu.

1. Obierz mango i pokrój na kawałki, zblenduj razem z porzeczkami, jogurtem i erytrytolem.

Smacznego! 😀


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x