
Cześć, lubisz pancakes ? Ja tak, dlatego dzisiaj zaprezentuję Ci ich kolejną wersję. Mam nadzieję, że te również przypadną Ci do gustu. Daj znać co o nich myślisz. 😀
Placuszki bananowe około 20 sztuk:
*55 g mąki jaglanej,
*1 łyżeczka kakao,
*2 banany,
*1 jajko,
*100 ml mleka migdałowego,
*3 łyżki 80g porzeczek czerwonych,
*1 łyżka erytrytolu,
*1 łyżeczka proszku do pieczenia,
*2 łyżki oleju rzepakowego + olej do smażenia.

1. Wszystkie powyższe składniki umieść w jednym naczyniu i zblenduj.
2. Smaż na rozgrzanej patelni.
3. Proponuję podawać z kremem owocowym.
Tym razem z krem z czerwonych porzeczek i mango:
*2 łyżki (około 50 g) porzeczek czerwonych,
*pół mango,
*3 łyżki jogurtu naturalnego,
*1 łyżka erytrytolu.
1. Obierz mango i pokrój na kawałki, zblenduj razem z porzeczkami, jogurtem i erytrytolem.
Smacznego! 😀