Budyń z kaszy jaglanej


Cześć, dzisiaj na kolację proponuję budyń z kaszy jaglanej. 😀

Budyń jaglany 2 porcje:

*100g kaszy jaglanej,

*1 łyżka kakao,

*2 banany,

*4 kostki gorzkiej czekolady,

*200ml mleka kokosowego,

*5-6 daktyli,

+1 łyżka masła orzechowego,

+wiórki kokosowe 1 łyżeczka,

+mandarynka

1. Ugotuj kaszę jaglaną.

2. Do rondelka dodaj kaszę, mleko, daktyle, posiekane na mniejsze kawałki banany, gorzką czekoladę i wszystko podgrzeje do momentu rozpuszczenia czekolady, po tym czasie zblenduj wszystko.

3. Gotowy budyń udekoruj kawałkami mandarynki, masłem i wiórkami kokosowymi.


Smacznego! 😀

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x