Ciasteczka jaglane




Cześć, próbowałeś/aś kiedyś ciasteczek jaglanych ? Dość popularne ciasteczka owsiane tym razem  zastąpiłam jaglanymi, możesz do nich dodać dowolne dodatki. Ja jednak dzisiaj użyłam między innymi rodzynek, składnika, który dzieli ludzi, jeśli ich nie lubisz możesz zamienić je na inną bakalię. Zapraszam do przepisu. 😀




Ciasteczka jaglane około 30 sztuk:
*350g mąki jaglanej,
*330 ml mleka migdałowego/ryżowego,
*2 łyżeczki proszku do pieczenia,
*2 banany,
*3 łyżki zmielonego erytrytolu,
*2 łyżki oleju,
*1 jajko,
* 80g migdałów,
* 70g rodzynek,
* 35g gorzkiej czekolady.






1.W misce umieść mąkę, mleko, kawałki banana, olej , jajko, erytrytol, proszek do pieczenia, a następnie wszystko zblenduj.

2.Do mieszanki dodaj pokruszoną czekoladę, posiekane migdały oraz rodzynki i wymieszaj składniki.

3.Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formuj ciasteczka za pomocą łyżki i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 30 min.

Smacznego! 😀

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x