Ciasto z porzeczkami

Cześć, Ty też lubisz poeksperymentować z ciastkami bez cukru, czy jednak zostajesz przy tradycyjnych ? 😀 Ja dzisiaj zrobiłam ciastko w keksówce z porzeczkami, które nadadzą kwaśną nutę przełamującą słodycz ( pomimo braku cukru jest słodkie). 😀 Zapraszam do przepisu! 😀




Przepis na około 5 porcji ( po 2 kawałki):

150 g mąki jaglanej,

*40 g erytrytolu,

*200 ml jogurtu naturalnego,

*1 łyżka kakao,

*4 jajka,

*3 banany ( koniecznie dobrze dojrzałe),

*1 łyżeczka proszku do pieczenia,

*450 g porzeczek czerwonych (mrożonych).



 

1.Jajka bez rozdzielania ubij na pianę razem z erytrytolem, dodaj jogurt, zblendowane banany, kakao, mąkę i ciągle mieszaj.

2.Na koniec dodaj proszek do pieczenia oraz porzeczki i delikatnie wymieszaj.

3.Ciasto przłóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 160 stopni przez około 40 – 50 min.

4.Ciasto możesz podać polane gorzką czekoladą i masłem orzechowym.

Smacznego! 😀


 


 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x