Cześć, ostatnio próbowałam pancakes z mąki gryczanej, więc teraz przyszła kolej na mąkę jaglaną. A Ty już próbowałeś/aś ich? Zrobiłam dwie wersje, jedną tradycyjną, a drugą w formie pierniczków. Które wolisz? 😀

Przepis na 2 porcje:
*120g mąki jaglanej,
*1 banan,
*1 łyżka kakao,
*200ml mleka migdałowego,
*1 łyżka erytrytolu,
*1 jajko,
*1 łyżeczka proszku do pieczenia,
*1 łyżka oleju + olej do smażenia.

1.Wszystkie składniki umieść w jednym naczyniu i zblenduj.
2.Następnie smaż pancakes na rozgrzanej patelni, odwracaj na drugą stronę, gdy na powierzchni ciasta pojawią się pęcherzki. Do ich przygotowania możesz również użyć foremek.

Krem truskawkowy:
*150 g serka wiejskiego,
*banan,
*2 łyżki dżemu truskawkowego,
*1 łyżka erytrytolu,
*1 łyżka masła orzechowego.
3. Zblenduj wszystkie składniki na krem i podawaj razem z pancakes.
Smacznego! 😀