Cześć, próbowałeś/aś kiedyś budyniu z ciecierzycy? 😀 Dzisiaj podzielę się z Tobą moją wersją, mam nadzieję, że spróbujesz i podzielisz się ze mną wrażeniami po spróbowaniu takiego deseru lub słodkiego śniadania. 😀

Przepis na 1 porcję:
*100g ugotowanej ciecierzycy (lub ze słoika),
*2 dojrzałe banany,
*6 daktyli,
*100ml mleka kokosowego,
*1 łyżka kakao,
*6 łyżek płatków jaglanych,
*1 łyżka siemienia lnianego,
*1 łyżka wiórek kokosowych,
*2 łyżki rodzynek.

1.W garnku umieść ciecierzycę, banany, mleko i wszystko zblenduj.
2.Następnie podgrzej powyższą mieszankę i dodaj do niej daktyle, kakao oraz płatki jaglane i gotuj do uzyskania gęstej konsystencji, jeśli będzie za gęsta dodaj jeszcze odrobinę mleka, po tym czasie zblenduj wszystko.
3.Gotowy budyń przełóż do naczynia, posyp siemieniem lnianym, wiórkami oraz rodzynkami.
Smacznego! 😀