Czekoladowy budyń z ciecierzycy

Cześć, próbowałeś/aś kiedyś budyniu z ciecierzycy? 😀 Dzisiaj podzielę się z Tobą moją wersją, mam nadzieję, że spróbujesz i podzielisz się ze mną wrażeniami po spróbowaniu takiego deseru lub słodkiego śniadania. 😀

Przepis na 1 porcję:

*100g ugotowanej ciecierzycy (lub ze słoika),

*2 dojrzałe banany,

*6 daktyli,

*100ml mleka kokosowego,

*1 łyżka kakao,

*6 łyżek płatków jaglanych,

*1 łyżka siemienia lnianego,

*1 łyżka wiórek kokosowych,

*2 łyżki rodzynek.



1.W garnku umieść ciecierzycę, banany, mleko i wszystko zblenduj.

2.Następnie podgrzej powyższą mieszankę i dodaj do niej daktyle, kakao oraz płatki jaglane i gotuj do uzyskania gęstej konsystencji, jeśli będzie za gęsta dodaj jeszcze odrobinę mleka, po tym czasie zblenduj wszystko.

3.Gotowy budyń przełóż do naczynia, posyp siemieniem lnianym, wiórkami oraz rodzynkami.

Smacznego! 😀

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x