Cześć, lubisz pasty kanapkowe? 😀 Ja tak, dlatego dzisiaj proponuję jedną z ich wersji. Mam nadzieję, że przypadnie Ci do gustu. 😀

Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów:
*210g marchewki (2 duże),
*12 sztuk suszonych pomidorów,
*200g ugotowanej ciecierzycy (około 80g suchej),
*0.5 łyżki oleju rzepakowego,
*0.5 łyżki erytrytolu,
*1 łyżka koncentratu pomidorowego,
*2 łyżki soku z cytryny,
*Przyprawy: papryka wędzona, curry, czosnek granulowany, imbir.
1. Namocz pomidory w wodzie na około 30 min, po tym czasie pokrój je w podłużne paski.
2. Ugotuj ciecierzycę.
3. Obierz marchewki i zetrzyj na tarce.
4. Podduś marchew z dodatkiem wody na patelni przez około 10 min.
5. Do miski wrzuć przestudzoną ciecierzycę, marchew, koncentrat, erytrytol, sok z cytryny, olej oraz przyprawy.
Smacznego! 😀