Cześć, co myślisz o rybie na obiad ? Ja myślę, że to dobry pomysł, dlatego dzisiaj proponuję prostą wersję ryby z buraczkami i ziemniakami na parze. Zapraszam! 😀

Przepis na 2 porcje:
*200g filetu z dorsza,
* 4 ziemniaki,
*200g buraka,
*2 łyżki jogurtu naturalnego,
*Przyprawy: curry, pieprz, papryka wędzona,
*2 łyżki soku z cytryny,
*1 łyżka sosu sojowego,
*100 ml mleka migdałowego ( może być zwykłe),
*1 łyżka oleju rzepakowego.
1.Pokrój filet na kilka większych kawałków i zamarynuj w mleku, sosie sojowym, przyprawach, oleju oraz soku z cytryny.
2.Umyj buraka i ziemniaki, pozostaw w skórce buraka, a ziemniaki obierz, ugotuj te warzywa na parze, najpierw zacznij od buraka, a potem po około 15 minutach dorzuć ziemniaki.
3. Po upływie kolejnych 10 min dodaj rybę i gotuj jeszcze 15 min.
4. Buraka obierz i zetrzyj na tarcę, dodaj jogurt, pieprz i wymieszaj.
Smacznego! 😀