Cześć, ostatnio w relacji na instagramie
https://www.instagram.com/gabriellaoutlookonlife/
pojawił się sernik z rodzynkami, wiem, że część osób nie lubi rodzynek, dlatego następnym razem dla tych osób też coś przygotuję. A na razie zapraszam na ten przepis. 😀

Przepis na sernik o wymiarach 28x15cm:
*500g twarogu półtłustego,
*4 jajka,
*3 łyżki masła,
*35g budyniu waniliowego (jak najlepszy skład np.:skrobia ziemniaczana, aromat) lub możesz zastąpić mąką ziemniaczną,
*pół szklanki erytrytolu,
*1 łyżeczka ekstraktu waniliowy,
*sok z połówki cytryny,
*50g rodzynek.
1.Oddziel białka od żółtek.
2.Zmiksuj żółtka z erytrytolem do momentu, w którym słodzk nie będzie wyczuwalny. Po tym czasie dodaj przekręcony przez maszynkę twaróg lub zblendowany, masło i dalej miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
3. Białka ubij na sztywno i umieść delikatnie we wcześniejszej miksturze, dodaj pozostałe składniki i ostrożnie wymieszaj.
4. Do blaszki wyłożone papierem do pieczenia przełóż ciasto i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 40 -60 min.
5. Po ostygnięciu możesz polać ciasto rozpuszczoną gorzką czekoladą.
Smacznego! 😀
Wyszedł świetny, akurat idealny na Święta. 😀
Dziękuję, cieszę się, że przepis się sprawdził. 😀