Cześć, dzisiaj przychodzę z przepisem na chlebek bananowy. Wyglądem przypomina tradycyjny chleb, jednak w smaku bardziej ciasto. Jeśli jesteś zainteresowany/a zapraszam do dalszej części przepisu na taki deser. 😀

Do chlebka użyłam morwy białej, jeśli chcesz dowiedzieć się jakie właściwości posiada, zapraszam na instagram:
https://www.instagram.com/p/CSGWzB0HIHD/
oraz fanpage na Facebooku:
https://www.facebook.com/gabriellaoutlookonlife
Składniki, z których korzystałam znajdziesz na:
Chlebek bananowy – wymiary blaszki – 28×15 cm:
*3 dojrzałe banany ( najlepiej z czarnymi plamkami),
*1.5 szklanki mąki pszennej,
*1 szklanka mleka,
*4 łyżki erytrytolu w proszku( możesz go zmielić np.: w młynku do kawy)
*1 łyżeczka proszku do pieczenia,
*70g zmielonych migdałów z ważne zdrowie,
*1 łyżka oleju rzepakowego,
*100g suszonej morwy białej z ważne zdrowie,
1. Wszystkie składniki poza morwą umieść w jednym naczyniu i zblenduj. 2.Potem rozdrobnij morwę za pomocą noża lub młynka, dodaj do pozostałych składników i wymieszaj.
3. Następnie ciasto przełóż do blaszki pokrytej papierem do pieczenia o wymiarach 28×15 cm i piecz w temperaturze 180 stopni około 60 min.
Smacznego! 😀
Daj znać czy Ty też lubisz takie ciastka i czy już kiedyś próbowałeś/aś chlebka bananowego. 😀