Paprykarz




Cześć, nie wiesz co zrobić z poświąteczną rybą po grecku?

Proponuję paprykarz, zawsze to jakaś inna forma ryby i dodatkowo nie marnujemy jedzenia.  Możesz dodać również świeżej ryby, wtedy trzeba ją najpierw zamarynować, upiec w piekarniku i postępować już dalej według przepisu. Zapraszam. 😀


Przepis na  około 6 kanapek:

*125g ryby po grecku( u mnie dorsz, ale możesz użyć innej),

*50g ryżu brązowego,

* 1 marchew,

*1 pietruszka,

*1 łyżka koncentratu pomidorowego,

*sos sojowy

*przyprawy: papryka wędzona, pieprz, papryka ostra i słodka.

+ chleb żytni

1. Ugotuj ryż

2. Marchew i pietruszkę obierz, zetrzyj na tarcę, a następnie przełóż do garna z odrobiną wody i duś przez około 15 min.

3.Umieść w jednym naczyniu rybę, ugotowany ryż, warzywa i pozostałe składniki wymieszaj wszystko, zblenduj i gotowe.

Smacznego! 😀


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x