Cześć, słyszałeś/aś kiedyś o frytkach z jarmużu ? Trzeba z nimi uważać, bo krótko się pieką i chwila nieuwagi wystarczy by poszły z dymem. 😀 Jednak, gdy będziesz uważny/a to wyjdą smaczne, chociaż mają specyficzny smak i nie każdemu smakują. Sama przyznam, że niekoniecznie za nimi przepadam, ale i tak podzielę się przepisem, bo może Tobie posmakują bardziej. Jeśli masz jakieś porady, jak sprawić by były smaczniejsze chętnie skorzystam. 😀

Przepis:
*200g jarmużu,
*1 łyżka oleju rzepakowego/oliwy,
*sos sojowy,
*przyprawy: curry, papryka wędzona
1.Umyj jarmuż i odsącz na ręczniku papierowym.
2. Dodaj do jarmużu przyprawy, sos sojowy, olej i dokładnie wymieszaj.
3. Rozłóż jarmuż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni około 10 – 15 min, ciągle kontrolując stan frytek.
Smacznego! 😀